Mihail Sadoveanu – Locul Unde Nu S-a Întâmplat Nimic (1983)

CV08092015-21

 

Mihail Sadoveanu (n. 5 noiembrie 1880, Pașcani – d. 19 octombrie 1961, București) a fost un scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic român. Este considerat unul dintre cei mai importanți prozatori români din prima jumătate a secolului XX. Opera sa se poate grupa în cîteva faze care corespund unor direcții sau curente literare dominante într-o anumită epocă: o primă etapă sămănătoristă, cea de început, a primelor încercări, nuvele și povestiri, o a doua mitico-simbolică, din perioada interbelică (reflectată în romane precum Creanga de aur sau Divanul persian), precum și o ultimă fază care corespunde realismului socialist, în acord cu perioada socialist-comunistă la care Sadoveanu va adera ideologic.

O operă literară care transcende şabloanele sadoveniene, cu riscul de a fi nerecunoscută, chiar blamată de criticii literari este “Locul unde nu s-a întamplat nimic”. Considerat în vremea apariţiei un roman “telegrafic”, cu o scriere care nu reflectă nici o veleitate artistică a autorului, poate fi redescoperit în prezent drept un roman cu tente de modernism.

Titlul acestei opere inhibă din start orice interpretare metalogismică, proclamându-şi drept sigmă plictiseala, monotonia, incapacitatea umană de a-şi sensibiliza latura percepţiilor exterioare. Vă oferim să ascultați ecranizarea acestui roman de redacția Teatrului Național Radiofonic, din anul 1983. Vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ !!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s