Mari Actori De Comedie: Nicolae Stroe

nicolae-stroe-930721l

A fost unul din reprezentanții de bază ai Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” și ai comediei românești. În anii ’30 și până în 1944, face parte din celebrul și popularul cuplu „Stroe și Vasilache” alături de Vasile Vasilache, prietenul lui nedespărțit. Ei au alcătuit cel mai celebru cuplu umoristic interbelic înscris cu litere de aur în istoria Revistei românești.

N.Stroe rămâne singur după moartea prietenului său după un bombardament american în București (1944), iar în 1945, înființează, împreună cu Nora Piacentini și Mircea Șeptilici, Teatrul „Atlantic”, aflat pe strada Academiei din București, unde, timp de patru ani joacă în nenumărate reviste și comedii cu sala plină. După naționalizare, Nicolae Stroe și trupa de artiști de la „Atlantic” se mută la Teatrul de Estradă (împreună cu Elly Roman, Zizi Șerban, Didi Ionescu, I. Brandea, Rolanda Camin, Renato Giordani, Gică Petrescu, Ion Antonescu-Cărăbuș și alții). Aici, timp de 2 ani colaborează împreună cu compozitorul Elly Roman, directorul teatrului. Cu această ocazie, Nicolae Stroe dă numele teatrului <<Teatrul satiric-muzical „Constantin Tănase”>>.

Continuă apariția la radio, duminica, la „Ora Veselă” și apoi la „Radio Magazin” , „Satira și umorul”, „Unda veselă”, cu refrenul: „Alo, aici e Stroe, și roagă să-i dați voie, o clipă să vă înveselească, să glumească iar cu voi`.

Reclame

Un comentariu Adăugă-le pe ale tale

  1. Ion Stelian spune:

    Felicitari pentru postari !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s