Gustave Flaubert – Doamna Bovary

Gustave-Flaubert-001

Romanul a fost scris în jurul anului 1856 și descrie, într-o atmosferă oarecum de basm, viața și mai ales emoțiile și sentimentele Emmei Bovary. Emma visează și caută întreaga sa viață dragostea, aceea despre care citește în cărțile amoroase ale epocii, și moare, într-un final, fără a o găsi. Totuși își dă seama că dragostea soțului ei anost Charles a fost singura adevărată și neinteresată la adresa ei.

Societatea descrisă de Flaubert în „Doamna Bovary” este una filistină. În acest sens se referă Flaubert la ea când folosește termenul de burghez. Chiar și Emma poate fi descrisă ca fiind într-o oarecare măsură filistină, fiind interesată de valorile convenționale, partea materială a vieții și de o poziție de fațadă în societate.

Flaubert are tendința de a crea imagini stratificate, pentru a aduce un plus de emoție în scrierea sa. Imaginile descrise se dezvoltă rând pe rând, cameră cu cameră, coșciug cu coșciug.

Tema ecvestră ocupă un rol important. Calul apare foarte des pe întreg parcursul operei, ca simbol al puterii și al libertății. În teoria lui Freud, calul este simbolul sexualității.

Vă invităm să ascultați în continuare dramatizarea radiofonică a acestei cărți, precum și evocarea despre crearea operei. Vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ !!!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s