Mari Actori De Comedie: Mitică Popescu

61539259

Mitică Popescu este un actor român de teatru și film, în prezent la Teatrul Mic din București.A primit Premiul pentru întreaga activitate la Gala Premiilor UNITER 2009.

Actorul Mitică Popescu a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”. Pe data de 1 martie 2014, apare pe unul dintre cele 12 timbre scoase de Filatelia Română în seria „Stele de aur ale scenei şi ecranului”.

Mitică Popescu este caracterizat ca un „actor de mare farmec personal, sarcasmul pigmentându-i cu strălucire creațiile complexe, deopotrivă dramatice, comice și muzicale, alături de aparițiile în emisiunile de divertisment, îi întrețin marea popularitate de vedetă națională”. Maestrul este o vedetă națională,dar în nicio împrejurare, nu s-a comportat ca atare. A trăit toată viața sub semnul unei modestii care a caracterizat o întreagă generație de actori de aur ai României.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s