Mari Actori De Comedie: Ștefan Bănică

tim

Ștefan Bănică (senior) a fost un actor desăvârșit de teatru și film. S-a făcut cunoscut îndeosebi prin cupletele celebre alături de Stela Popescu (înainte ca aceasta să facă un cuplu permanent cu Alexandru Arșinel), în spectacole de revistă, dar și în emisiunile de divertisment. De neuitat este în rolul făcut în „O scrisoare pierdută”. Nimeni nu îl poate uita pe polițistul Pristanda.

Născut în 11 noiembrie 1933, a avut o activitate cinematografică destul de bogată pentru acele vremuri. A jucat în peste 20 de filme, dintre care cele mai cunoscute sunt: „Brigada Diverse” (în primele două părți), „Păcală”, „Nea Mărin Miliardar”, „De ce trag clopotele, Mitică” și „Cel mai iubit dintre pământeni” (acesta fiind și ultimul său film).

A rămas în amintirea publicului român și prin numeroase melodii îndrăgite, dintre care „Îmi acordați acest dans”, „Gioconda se mărită”, „Hei, coșar, coșar!”, „Astă seară mă fac praf” sunt piese de neuitat, ce dau un farmec aparte Bucureștiului din acele vremuri. Piesa „Cum am ajuns să te iubesc” a fost reeditată de fiul său, Ștefan Bănică jr., făcând duet cu tatăl său, dar la o distanță de timp de la moartea actorului.

Considerat a fi unul dintre cei mai talentați actori de pe scena românească, Ștefan Bănică sr. a încântat milioane de oameni și ne aduce și astăzi zâmbetul pe buze.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s