Camil Petrescu – Danton (1972)

9212b34c97052ccc6015b6a8ab21be44

Cine citește sau ascultă dramatizarea piesei lui Camil Petrescu nu are sentimentul că străbate o epocă îndepărtată, cu evenimente de mult stinse, cu adversități de mult îngropate sub câteva straturi de pământ. Este o pagină agitată de viață care trăiește sub ochii noștri. Sunt oameni vii, animați de un ideal sever, care îi fascinează și îi terorizează, definindu-i în fața injustiției, a violenței, a morții, a istoriei.

Danton, așa cum l-a conceput scriitorul, constituie o individualitate de excepție. Gânditor care pune lumea în proleme și își asumă răspunderea dezlegării lor, înflorire armonioasă a inteligenței și vitalității, el nu e un erou imobilizat în gesturi sublime, ci o făptură de carne și de sânge, care se caută și se găsește în dragoste, în acțiune, în luptă, putând spune că în acordul cu existența.

Generos și tolerant, aproape de inima oamenilor către care aruncă o punte de îngăduință și o chemare de înțelegere, imagine a energiei revoluționare călăuzită de simțul realului, Danton este încredințat că în istorie nu faci ceea ce vrei, ci ești responsabil de ceea ce întreprinzi.

Vă invităm să ascultați cele trei părți ale dramatizării realizate în anul 1972, avându-l pe Mircea Albulescu ca interpret al personajului principal. Vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ !!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s