Herbert George Wells – Războiul Lumilor (1992)

1003845-herbert_george_wells

„Războiul lumilor”, un roman SF de succes semnat de H. G. Wells, are în centrul atenţiei un bărbat ce străbate Londra în timp ce Pământul este cotropit de marţieni. Se pare că acesta este primul roman în care este descris un posibil conflict între pământeni şi locuitori ai altei planete. Cartea urmăreşte două fire epice: unul – despre venirea marţienilor, celălalt – despre Pământul sub stăpânirea forţelor extraterestre.

Când un „meteorit” aterizează în Sud-Vestul Londrei aproape de casa povestitorului, el este primul care descoperă că obiectul este de fapt un aparat extraterestru, de forma unui cilindru. Când aparatul se deschide, din el ies fiinţele extraterestre, descrise ca fiind de dimensiunea unor urşi, dar având opt membre. La scurt timp după aterizarea cilindrului pe Pământ, pentru a se proteja, naratorul se refugiază într-un buncăr.

Pe data de 30 octombrie 1938 s-a făcut prima adaptare radiofonică a romanului, realizată de către Orson Welles împreună cu scenaristul Howard Koch. Modalitatea realizării și prezentării acestei adaptări radiofonice a panicat populația, ce credea că știrile și tot ce aud sunt lucruri reale.

Dar, să ascultăm versiunea românească a acestei capodopere:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s