Max Frisch – Biografia, Un Joc (1990)

max frisch - inside 2

Piesa „Biografia, un joc” explorează tema despre cum viața noastră se poate schimba la cel mai mic eveniment, în interpretarea unui detaliu. Pot să ne placă sau nu multe dintre alegerile noastre, dar trebuie să trăim cu consecințele care vin din ele. Chiar dacă am fi luat decizii diferite, nu avem siguranța că viața noastră ar fi mers mai bine. Ființa umană poate petrece o perioadă mare de timp întrebându-se „Oare, dacă…” în loc să trăiască prezentul.

„Biografia, un joc” este bogată în poveste, cât și în intensitatea simbolismului. Se pare că Max Frisch devenise foarte familiar cu operele lui Carl Jung, fondatorul analizei Junginiene în Elveția. Buddha a recunoscut și el că simbolurile au aceeași semnificație pentru oameni atât cât o au și faptele și evenimentele. Lumea se dezvăluie atât ca pure actualități ale trecutului și prezentului, cât și ca psihologie a interpretării prin simbolistica elementului a ceea ce reprezintă.

Frisch explorează acest „Oare, dacă…” în termenii evenimentelor trecute. Există această „înțelepciune”, să-i zicem, cum că viața noastră își schimbă direcția la mici evenimente, decizii de moment, impulsuri sau raționamente de moment. Este remarcabil să ne gândim ce s-ar fi putut întâmpla dacă am fi ales diferit în viață.

Vă invităm să ascultați în continuare cele patru episoade ale piesei. Și vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s