Primul an de blog

1st-birthday-blue-pearlised-blue-12-superprint-premium-balloons-printed-all-around-2

Astăzi este aniversarea primului nostru an petrecut cu dumneavoastră pe blog. Timp de 252 de posturi (acesta nu se pune la calcul) am încercat să vă aducem teatrul radiofonic mai aproape. Am încercat să facem ceva pentru cultura din România.

Unii ar spune că facem un fel de piraterie. Pirateria este ceva ce ar trebui să dispară. Dar aceasta este o altă discuție. Cât despre faptul că noi am face așa ceva, să ne fie scuzată „impertinența”, dar nu facem niciun profit din aceasta. Tot ce facem este să punem la dispoziția publicului mult mai larg (datorită internetului) doritor de teatru radiofonic la o calitate auditivă bună (ceea ce, de multe ori, lipsește chiar la cei de la Societatea Română de Radio), împreună cu informații cât mai exacte despre distribuția și oamenii din spatele fiecărei piese în parte.

Ce s-a întâmplat într-un an?! Multe… Ca de exemplu, aproape toate piesele radiofonice prezentate în premieră la radio au venit pe blog aproape imediat după terminarea transmisiei lor (una singură nu am putut să v-o oferim, din cauze tehnice). Ba chiar v-am prezentat o piesă în premieră ABSOLUTĂ (e vorba de piesa „Moartea Lui Ticu, Haiduc De Fuste” de Viorel Ilișoi – care, de altfel, este și cea mai vizitată piesă de pe blog), acesta nefiind transmisă la radio. De asemenea, v-am prezentat cele două volume din „Povestiri istorice” ale lui Dumitru Almaș apărute în vremurile comuniste, cu mici adăugări de muzică pe fundal.

De ce mai suntem mândri? Că am putut să vă oferim ceva ce nu există nici măcar în arhiva S.R.R.: varianta completă a poveștii „Soldățelul de plumb” de Sacha Lichy. Vă asigurăm că doar la noi se poate găsi această versiune. Totodată, pe contul nostru de Mixcloud, am intrat în această zi cu FIX 1.000 de piese de teatru radiofonic și emisiuni de divertisment din ciclurile „Ora veselă” și „Mari actori de comedie”.

Vă mulțumim că ați fost alături de noi în acest prim an. Din străfundul sufletelor noastre! Și vă rugăm să rămâneți în continuare, pentru că nu veți regreta! Promitem să ne facem treaba cum trebuie în continuare, aducându-vă cel mai bun sound posibil „de pe piață”.

Echipa „Fan Teatru Radiofonic”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s