Ana-Maria Bamberger – Să Vorbesc Cu Tine (2017)

mares si paduraru

Aceasta este aproape o poveste de dragoste. Personajele sunt Patrick și Nina. Patrick, neîncrezător în norocul său, se îndrăgostește de Nina. Nina se îndrăgostește și ea de Patrick. Dar există o problemă ce trebuie rezolvată: Nina trebuie să-l părăsească pe Dinu (în original, numele acestuia este Phillipe) pentru ca cei doi să poată fi împreună. Ghiciți ce se poate întâmpla în continuare?!

„Scenariul interior” al lui Patrick, personalitatea lui, precum și insuficienta încredere în sine îl împiedică pe acesta să creadă în posibilitatea existenței acestei relații, pe care și-o dorește atât de mult. Pentru a se proteja sufletește, Patrick preferă să se retragă, chiar dacă în acest fel provoacă suferință amândorura. E foarte greu de schimbat această personalitate, care este de fapt imaginea pe care o avem despre noi înșine în raport cu alții, plămădită din crezurile noastre interioare, rezultatul a tot ceea ce ni se întâmplă încă din copilărie, a oamenilor cu care interacționăm, a părerilor acestora pe are le primim permanent.

Schimbarea este grea, dar este absolut necesară pentru a putea avea acces la fericire, în singura viață pe are o avem la dispoziție. Este ceea ce Patrick va încerca să facă pentru a o regăsi pe Nina. Și pentru că reușească să se privească cu onestitate și cu o bună doză de auto-ironie.

„Să vorbesc cu tine” poate fi considerată a fi o comedie romantică, fiind în același timp o radiografie unei relații de dragoste universale, în care fiecare se va putea regăsi. Piesa încearcă să spună cu simplitate și naturalețe una din poveștile cele mai cunoscute din univers: „băiatul iubește fata”, reușind în același timp să fie radiografia psihologică a unei povești de dragoste imperfecte, urmărind evoluția personajelor în dinamica relației lor, cu nesiguranța și teama excesivă de a pierde cealaltă persoană, dar și cu tot ceea ce are mai tandru, mai luminos și mai optimist.

În rolurile celor doi, pentru varianta radiofonică a piesei (Maria Agnesa Puşcaşu semnând regia artistică) îi vom regăsi pe Teodora Mareș și pe Adrian Păduraru, jucând amândoi o nouă poveste de dragoste după 32 de ani de la filmul „Declarație de dragoste”. Chimia existentă între cei doi actori se poate observa și în „Să vorbesc cu tine”, reușind să realizeze, probabil, o nouă piesă radiofonică ce atinge suflete.

Vă invităm să ascultați ÎN PREMIERĂ această piesă și, poate, să meditați un pic „la rece” dacă vă regăsiți în personaje:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s