Doru Moțoc – Doaga (2017)

Comedie metaforică, în care absurdul existenței parazitare este dezvăluit prin intermediul unor personaje-prototip, „Doaga” îl ajută pe Doru Moțoc să se instaleze în zona de umor autentic românesc, el scriind cu vervă o comedie tonică, un amestec de râs cu plâns, îndrăzneață, folosind modalitități proprii.

„Doaga” este o comedie de moravuri, împărțită în două părți, fiind o oglindă teatrală fidelă a profilurilor morale contemporane. Este o piesă în care se găsește o cavalcadă de situații și caractere comice, construite în tradiția comediilor lui Teodor Mazilu, Ion Băieșu sau Dumitru Solomon. Cu un umor agreabil și lipsit de vulgaritate, dar în același timp acid și necruțător, personajele lui Doru Moțoc se întrec în a își demonstra reciproc inadaptarea la vremurile noi.

Pretextul doagei pierdute face trimite la pierderea echilibrului, a rațiunii, a normalității, a armoniei și firescului relațiilor interumane în societatea românească de după 1989. Situațiile hilare, bine conduse și structurate, prezintă caricatural un eșantion al umanității adunate întâmplător într-o stație de autobuz (desființată). Locul devine o veritabilă scenă de teatru prin care trec tipologiile lumii de azi cu poveștile caracteristice tranziției românești.

Vă invităm să ascultați ÎN PREMIERĂ dramatizarea modernă a acestei piese:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s