Jeanne-Marie Leprince de Beaumont – Frumoasa Și Bestia (2017)

Un neguțător văduv trăiește într-o vilă cu cei șase copii ai săi, trei băieți și trei fete. Toate cele trei fete sunt frumoase, dar Bella, cea mai mică, este cea mai îndrăgită, educată și pură la inimă. Cele două surori ale ei, însă, sunt exact opusul: meschine, egoiste, vanitoase și răsfățate. La un moment dat neguțătorul își pierde toată averea într-o furtună pe mare, când toată flota lui a pierit, astfel e nevoit să stea împreună cu copiii săi la o micuță fermă, unde trebuie să muncească pentru a supraviețui.

Neguțătorul află că una dintre corăbiile sale a ajuns într-un port, scăpată fiind de furtună. Pleacă, întrebându-și copiii înainte ce cadouri să le aducă. Băieții cer arme și cai pentru vânătoare, iar fetele cele mari îi cer bijuterii, rochii și alte haine scumpe. Bella își dorește doar un trandafir, căci pe la ei nu creștea așa ceva. Neguțătorul află că nava a fost sechestrată în schimbul datoriei sale la stat, lăsându-l în imposibilitatea de a mai cumpăra cadouri pentru copiii săi.

În timpul întoarcerii sale, neguțătorul se rătăcește în timpul unei furtuni. Căutând adăpost, intră într-un palat. O figură misterioasă deschide gigantica ușă și îl invită înăuntru. Neguțătorul găsește mese întinse cu mâncăruri și băuturi, ce par a fi lăsate cadou pentru el de către invizibilul proprietar. Stă peste noapte acolo, iar dimineață, când vrea să plece, își aduce aminte de darul cerut de Bella. Culege cel mai frumos trandafir din grădină, moment în care este abordat de o Bestie, ce îi spune că datorită faptului că neguțătorul vroia să fure, cu toată ospitalitatea primită, trebuie să moară pentru acest lucru. Neguțătorul cere îndurare, spunând că a făcut ce a făcut doar pentru a îi oferi Bellei darul cerut. Pentru a îl ierta și a îi oferi trandafirul, Bestia îi cere neguțătorului în schimb ca acesta să se întoarcă sau să trimită pe una dintre fiicele sale.

Bella află de târgul făcut de tatăl său și pleacă în locul lui la castelul Bestiei. Și de aici începe una dintre poveștile de dragoste cunoscute în literatura universală. Iar noi vă invităm să ascultați dramatizarea din 2017 a acestei povești, urându-vă totodată AUDIȚIE PLĂCUTĂ și anul care vine să vă fie UN AN PLIN DE ÎMPLINIRI!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s