Anton Pavlovici Cehov – Un Duel În Ziua Nunții (2004)

„Un duel în ziua nunții” este o poveste despre cuplu, despre relația dintre un bărbat și o femeie, tratată ca o romanță. Într-un fel răspunde întrebărilor despre relație, ce înseamnă ca doi oameni să fie împreună, ce obligații au, fiind un studiu de caz, până la disecare, al cuplului. Este un spectacol ce pune în discuție unele dintre marile teme cehoviene, aduse într-o cheie modernă și puse în scenă într-o viziune deschisă contemporaneității de Alexa Visarion, în primul plan aflându-se analizarea deteriorării relațiilor umane.

Este o margine de lume și de mare, unde ruși, ceceni și armeni trăiesc drame, într-o atmosferă de „dolce farniente” (dulce trândăvie) a vieții, inventând mari dileme sufletești și intelectuale. Pe neașteptate apare un duel. Caractere sunt salvate de propriile slăbiciuni. „Un duel în ziua nunții” este un spectacol de atmosferă, intens, minuțios lucrat și rafinat în interpretare.

Vă invităm să ascultați în continuare cele șase episoade ce alcătuiesc dramatizarea realizată după scenariul lui Alexa Visarion, el semnând și regia artistică:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s