Feodor Mihailovici Dostoievski – Spovedania (Demonii) (2018)

Doina Papp scrie scenariul pentru „Spovedania” pornind de la ultimul capitol al cărții „Demonii” de Feodor Mihailovici Dostoievski, capitol (denumit „La Tihon”) ce a fost inițial respins la publicare. Această dramatizare se vrea a fi o provocare la introspecție alături de eroul principal (Stavroghin), ce trece printr-un proces aprig de conștiință, cu frământările psihologice complicate ce vin cu acesta.

Stavroghin respiră Răul. El este Răul. Încearcă în zadar să își elibereze cugetul de crimele sale, căutarea unei ieșiri fiind zadarnică, pedeapsa supremă din partea unui scriito ce își tărâște personajele în păcat, dar le arată mereu calea spre izbăvire. Uluitoarea spovedanie a lui Stavroghin la călugărul Tihon deschide o fereastră către sufletul acestui personaj nefericit și damnat și aruncă o lumină nouă peste întreaga poveste, împingăndu-ne pe noi către o prelungă meditație.

Ilinca Stihi reușește să aducă prin regia artistică ce o semnează o imagine sonoră a frământărilor lui Stavroghin foarte apropiată de ideea construită de Dostoievski. Vă lăsăm să ascultați ÎN PREMIERĂ această piesă și vă dorim să o ascultați cu plăcere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s