Olga Delia Mateescu – Aniversarea (2018)

„Aniversarea” este o piesă scrisă ca un monolog al personajului principal (Otilia Nemțeanu), acțiunea desfășurându-se (așa cum vă puteți da seama din titlul piesei) pe parcursul zilei sale de naștere. Majoritatea personajelor sunt invitații la aniversarea Otiliei, fostă campioană la înot și personalitate de notorietate publică, dar care ajunge să își petreacă mare parte din ziua de naștere singură, împărțită între calculator, telefon fix și mobil, ce sună pe rând în continuu, fie cu felicitări, fie cu scuze ale invitaților, prinși în diverse probleme care le amână sosirea la petrecere.

Piesa este în sine o oglindire asupra vieții de familie, a relațiilor sociale și a superficialității lor, a solitudinii devenită realitate și certitudine la o anumită vârstă. Olga Delia Mateescu face din „Aniversarea” o comedie amară presărată cu observații critice la adresa societății românești prin prisma vieții bucureștene, cu toate neajunsurile orașului.

Vă invităm să ascultați ÎN PREMIERĂ versiunea radiofonică a piesei, în regia Cezarinei Udrescu, rolul principal fiind interpretat chiar de către autoare. Vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s