Mihai Ignat – Aici, Acolo (2018)

Te gândești să pleci la muncă în străinătate pentru a îți putea ajuta familia. Dar este greu. Greu și aici, greu și acolo. Pe nevăzute se provoacă o ruptură în familie: familia se înstrăinează, băiatul crește doar cu unul dintre părinți (aici, tatăl), când celălalt (mama) a plecat în altă țară, pentru a îi oferi o altă viață, una mai bună.

Piesa lui Ignat redă un caz-tip al unui fenomen social care a luat amploare la noi în țară în ultimele două decenii: exodul muncii. Șomajul, sărăcia, umilirea angajatului străin de țară și înstrăinarea sunt temele atinse de piesă, oferind o imagine contextualizată a crizei cuplului și familiei: soț-soție, mamă-fiu, tată-fiică. „Aici, acolo” reia, cu mici variațiuni, laitmotive prin care surprinde profunzimea suferinței personajului principal, în jurul căreia gravitează ceilalți membri ai familiei (soțul, fiul și tatăl).

Vă invităm să ascultați ÎN PREMIERĂ ABSOLUTĂ dramatizarea radiofonică a piesei lui Mihai Ignat, după o adaptare de Diana Maria Mihailopol, care semnează și regia artistică. Vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s