Elise Wilk – iHamlet (2018)

„iHamlet” este un spectacol ce reflectă universul subiectiv al unui H(amlet) de 16 ani, un adolescent din zilele noastre, uimit și dezamăgit în același timp de lumea din jur. Cu o prietenă drăguță, cu niște părinți care îl enervează, o școală plictisitoare și mult timp liber, când H. închide ochii, lumea lui se transformă într-o rețea fabuloasă de gânduri și imagini pe care le poate modela cum vrea el.

Piesa este inspirată mai degrabă din personajul Hamlet decât de subiectul din piesa scrisă de Shakespeare și vorbește despre inadaptarea și refuzul de a se conforma realității, dar și despre conflictul dintre generații. Câștigul piesei este că vorbește pe limba tinerilor care nu mai au răbdare. Prind ideile din zbor și ingurgitează imagini. Sunt mult mai puțin dispuși să asculte și să se emoționeze. Miza piesei nu este emoția sau empatia: nu există relații între personaje, iar un alter ego multiplicat e răspunzător de transmiterea mesajului, și nu de trăirea sentimentelor.

„iHamlet” este o oglindă ținută în fața lumii de azi. Este oglindirea vieților ciuntite de ore petrecute în virtual. Și vă invităm să ascultați ÎN AVANPREMIERĂ dramatizarea realizată de Mihnea Chelaru a acestei piese:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s