Robert Louis Stevenson – Doctorul Jekyll Și Domnul Hyde (2018)

„Straniul caz al doctorului Jekyll și al domnului Hyde” este titlul original al romanului scris de către faimosul autor scoțian Robert Louis Stevenson (ce a mai scris, printre altele, „Comoara din insulă” și „Răpit de pitați”). Acest roman este cunoscut lumii astăzi ca „Doctor Jekyll și Domnul Hyde”, sau, mai simplu, „Jekyll și Hyde”. În el este vorba despre un avocat londonez pe nume John Gabriel Utterson ce investighează ciudatele întâmplări petrecute între vechiul său prieten, doctorul Henry Jekyll, și nemilosul Edward Hyde.

Doctorul Jekyll experimentează cu propria sa identitate. Realizează un drog care separă cele două părți ale naturii umane și îi permite acestuia ca ocazional să își elibereze înclinațiile cele mai corupte ale firii ca monstruosul domn Hyde. Treptat începe să afle că drumul înapoi spre bunătate devine din ce în ce mai dificil, iar șansele ca domnul Hyde să devină liber pentru totdeauna de controlul doctorului Jekyll devin tot mai mari, punând astfel Londra și locuitorii ei într-un grav pericol.

Deși este un text vechi, de peste 100 de ani, niciodată nu s-a realizat în limba română o dramatizare radiofonică până în această zi. Sanda Socoliuc a realizat atât traducerea textului, precum și adaptarea acestuia de a fi jucată în fața microfonului. Mihnea Chelaru semnează regia artistică și sound design-ul acestei dramatizări, pe care vă invităm să o ascultați ÎN PREMIERĂ în continuare, dorindu-vă AUDIȚIE PLĂCUTĂ!!!