Biografii, Memorii: Boris Vasiliev – Stalin Mi-a Furat Copilăria (2019)

Boris Vasiliev a fost profesor din Sărătenii Vechi, Telenești. A fost arestat pe când avea 9 ani, pentru a fi trimis în Siberia. Atunci când a mai crescut, a fugit din taiga, revenind la casa părintească.

Toate cutremurele sufletești ale lui Boris Vasiliev au fost așezate pe hârtie, urmărind un singur scop, anume acela de a ne face mai buni, mai atenți cu capcanele și jocurile istoriei și mai înțelegători cu propriul destin.

„Stalin mi-a furat copilăria” este o carte de memorii, ea devenind pentru autor un fel de adăpost. Boris Vasiliev transformă această carte într-o luptă a neuitării, ce vine să restituie o lume și să reconstruiască alta.

În ciclul „Biografii, memorii”, Magda Duțu a adaptat pentru radio scenariul scris de Raisa Radu, fiind de excepție, la fel ca și distribuția piesei, de care s-a ocupat regizorul Petru Hadârcă. Ion Caramitru îl interpretează pe autor la vârsta scrierii, iar Ghenadie Gâlcă la vârsta copilăriei. Rodica Mandache joacă rolul mamei.

Vă invităm să ascultați ÎN PREMIERĂ cele două părți ale acestei pagini de istorie, dorindu-vă, totodată, AUDIȚIE PLĂCUTĂ.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s