Claudiu Sfirschi-Lăudat – O Istorie Anonimă (2019)

Piesa „O istorie anonimă” este o prezentare a uneia dintre realitățile societății românești: abandonul copilului. Tema piesei este de fapt un pretext pentru a prezenta drama lipsei iubirii din familie și impactul ce îl va avea asupra copilului pe parcursul vieții sale, ce, în majoritatea cazurilor, va deveni incapabil de a oferi la rându-i iubire și compasiune pentru o altă persoanaă.

În piesă se face antiteza dintre părinții naturali și cei adoptivi. Unii își suprimă sentimentele părintești, alții nu pot trece peste faptul că, totuși, nu este copilul lor natural. Ambele perechi de părinți devin, astfel, niște străini pentru copil. Dar, la final, contează doar cum se tranșează relația afectivă: părinții naturali îl văd ca pe o povară economică, cei adoptivi îl văd doar ca pe o investiție pentru un viitor suport la bătrânețe. Dar când sentimentele lipsesc, relațiile devin robotizate.

Copilul începe să gândească. Începe să înțeleagă ce se întâmplă. Începe să urască viața și familia în care „a aterizat” și ajunge singur la concluzia că „Am realizat că sunt al nimănui”. Totodată, la final constată că „singurătatea este cea mai stabilă stare”.

„O istorie anonimă” reprezintă debutul în teatru radiofonic al lui Claudiu Sfirschi-Lăudat, prin adaptarea realizată de către Oana Cristea Grigorescu. Mihnea Chelaru semnează regia artistică (și sound design-ul totodată).

Vă invităm să ascultați ÎN PREMIERĂ această piesă, dorindu-vă, totodată, AUDIȚIE PLĂCUTĂ!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s