Mari Actori De Comedie: Vasile Tomazian

Un comic vestit al microfonului, Vasile Tomazian este, păstrând proporțiile, un Birlic al genului scurt. Cu o voce și o tonalitate inconfundabile, Tomazian, omul-personaj, este unul obișnuit, „nici prea, prea, nici foarte, foarte”, iar cea mai importantă contribuție a scheciurilor sale, prefațate de celebra formulă „Sal’tare, taică, și noroc!”, este aceea că putem defini epoca în care se manifestă.

Figură extrem de populară a Teatrului de Estradă din România, Vasile Tomazian a debutat cu pseudonimul V. Tomas, încropindu-și o trupă proprie de teatru cu care se producea pe la cinematografele bucureștene între pauzele dintre filme. Pe „omulețul ăsta mic cât un degetar, pirpiriu și ros de păduchi” (după cum chiar el își amintea mult mai târziu) prin berăriile cu program de pe Calea Griviței, toată lumea îl avea la inimă. Cu o comportare fără cusur, de o modestie nemaiîntâlnită, armeanul Vasile Tomazian a reușit, cu mult efort, să lase în urmă coșmelia „Gaura dulce” și să prindă un contract avantajos la vestitul bar „Atlantic”.

Își spunea mereu monologul tărăgănat, monoton, încercând din toată firea să nu iasă niciodată din pielea personajului mult iubit: omul simplu, plin de griji și de nevoi. Prin asta și-a câștigat, de altfel, imensa popularitate, mai ales că nu cerea sume mari niciodată. Vasile Tomazian a fost un exemplu de modestie, stingându-se din viață în mod discret.

Vă invităm în continuare să ascultați o emisiune închinată lui, unde puteți asculta câteva din scheciurle sale binecunoscute. Vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s