Alexandra Grigorescu Ares – Frumoasa Adormită Și Trezită (2019)

„Frumoasa adormită și trezită” este o tragedie modernă, ca un vaudeville social, indirect fiind o piesă politică cu o atingere neofeministă și absurdă, venită parcă din „Opera de trei parale” a lui Bertold Brecht, din „Cronicile lui Heidi” de Wendy Wasserstein sau din „Cum gândește Amy” de David Hare. Piesa scrisă de Alexandra Ares (Grigorescu) este povestea Ondei, un studiu al căutării unei tinere fete a bărbatului potrivit și a propriului adevăr. De asemenea se regăsește tema schimbării aspirațiilor și a puterii femeilor în ultimii 20 de ani.

Piesa începe exact după căderea comunismului și se termină 15 ani mai tărziu, la New York, urmărind viața Ondei în trei acte, fiecare petrecându-se la distanță de 7 ani unul de celălalt (din 1990 în 1997 și apoi în 2005). Piesa face un studiu paralel între momentul zero din viața unei tinere femei și a noii societăți post-comuniste și a tuturor problemelor ce derivă de aici. Se învârte în jurul dinamicii dintre Onda și alegerile ei schimbătoare de femeie, inocența (din primul act), pofta și păcatul (în actul al doilea) și răscumpărarea și rămânerea fidelă ei înseși indiferent de cost (în cel de-al treilea act).

Complotul este condus de alegerile în dragoste ale Ondei, de relația ei cu Paul (soțul ei convențional bogat), Keev (excentricul ei iubit), Jack (cel mai bun prieten) și Sam (alter ego-ul ei din New York). Piesa explorează, de asemenea, puterea, capcanele și limitele frumuseții, făcută în cele din urmă prin ochii privitorului.

Regizorul Diana Mihailopol (fiica actriței Rodica Mandache) realizează o dramatizare radiofonică a acestei piese ce este vie, incitantă și gata să se adreseze ascultătorului contemporan. Varianta radiofonică este contruită pe mai multe planuri sonore, oferind astfel o amplificare a atmosferei și a stărilor sufletești ce sunt induse ascultătorilor.

Vă invităm să ascultați ÎN PREMIERĂ această varintă radiofonică. Vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s