Biografii, Memorii: Daniil Sandu Tudor

Pentru a putea întelege mai bine cine a fost Sandu Tudor, vă lăsăm aici un citat din preotul Roman Braga în care îl descrie pe cel ce avea să devină preotul Daniil de la Rarău:

„Sandu Tudor nu era un sistematic. Era, în expresia profesorului Alexandru Mironescu (notă: despre care puteți citi mai multe și asculta aici și aici), «o bibliotecă deranjată», însă fiecare cuvânt al lui era o temă de meditaţie. Prelegerile lui erau un dezastru, un amalgam de note încurcate prin care se uita un minut fără să spună un cuvânt. Când credeai că a terminat, abia atunci începea. Era însă urmărit cu interes de vânătorii de simboluri, pentru că Sandu Tudor avea o înclinaţie înnăscută către substratul tainic al lucrurilor, fapt care l-a apropiat de literatura Sfinţilor Părinţi şi de mistica vieţii călugăreşti. A trăit printre oamenii Bisericii pe care îi critica în ziarul lui, Credinţa, mergând uneori până la şantaj. Îi plăceau scandalurile bisericeşti şi literare. Dialogul cu el trebuia să ducă până la violenţă verbală. Polariza însă spiritele vii; oamenii de cultură îl iubeau, pentru că Sandu Tudor ura superficialitatea. Cine nu avea rezonanțe duhovniceşti nu putea rămâne în cercul prietenilor lui.”

Pentru a putea afla mai multe despre omul și părintele Sandu Tudor, vă invităm să ascultați două documente radiofonice închinate personalității sale, una dintre ele fiindu-vă prezentată ÎN PREMIERĂ, cealaltă fiind transmisă pe 7 aprilie. Vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ!!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s