Lucian Blaga – Cruciada Copiilor (1990)

Acțiunea din „Cruciada copiilor” se petrece în anul 1212, într-o cetate de lângă Dunăre, într-o perioadă zbuciumată, în care creștinătatea este bântuită de un „nou eres”, după eșecul expedițiilor cavalerilor cruciați.

Sub povața călugărului Teodul, copiii își părăsesc familiile și pornesc într-o cruciadă „a inocenților”, pentru a elibera Ierusalimul. Ajungând în cetatea de lângă Dunăre, micii cruciați reușesc să îi atragă și pe copiii locului. Mamele trebuie să lupte pentru a îi opri, dar, cu toate încercările, copiii pleacă spre Ierusalim, oraș unde nu vor ajunge și vor pieri de foame și de oboseală.

În „Cruciada copiilor”, Lucian Blaga dorește să prezinte diferența dintre creștinismul occidental (care este un dușman al trupului) și cel oriental (ce este mai îngăduitor cu acesta), conflictul născut între acestea fiind de mentalitate.

Vă invităm să ascultați în continuare adaptarea radiofonică a acestei piese, realizată în anul 1990, după adaptarea radiofonică realizată de Titel Constantinescu, ce semnează și regia artistică a acestei piese. Vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s