William Gerald Golding – Împăratul Muștelor (Insula De Corali) (1992)

„Împăratul muștelor” este scrisă de Sir William Gerald Golding, inspirându-se din cartea apărută în secolul al XIX-lea, cu titlul „Insula de corali”, influențat fiind și de panica războiului rece, când toată lumea era preocupată de posibilitatea bombardării cu bomba atomică. De aceea, premiza romanului pleacă de la această temere a lumii, războiul atomic.

La prima vedere, lumea se autodistruge. Un grup de copii sunt singurii supraviețuitori, aceștia scapă din prăbușirea unui avion pe o insulă pustie din mijlocul Pacificului, din cauza unei explozii atomice. Copiii se regrupează și se strâng toți pe plaja insulei, încercând să se organizeze ca niște oameni mari. Ca atare, încearcă să seteze reguli de conduită, să stabilească adunări constante pentru a lua decizii și, nu în ultimul rând, să organizeze un vot democratic pentru a își alege conducătorul.

Cu toate că sunt doar niște copii, natura umană intervine din plin și asupra lor. Au sentimente de oameni mari, la fel de stupide și de ambițioase, complicând astfel lucrurile. Orgoliile sunt mari, efectul de turmă funcționează și aici, apărând aroganța și dorința de putere și de afirmare. Nebunia generată de aceste sentimente și emoții, îi face pe copii să aibă o atitudine urâtă unul față de celălalt, ura luând locul inocenței, iar crima găsindu-și loc într-o lume care își pierde busola morală.

Vă invităm să ascultați în continuare dramatizarea radiofonică realizată în anul 1992. Vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s