Mari Actori De Comedie: Adriana Trandafir

Published by

on

Actriţa Adriana Trandafir s-a născut la 26 aprilie 1956, lângă Pitești. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, Facultatea de Teatru, secţia actorie. A învăţat actorie la clasa prof. univ. Leopoldina Bălănuţă, Alexa Visarion și Alexandru Lazăr. A jucat pe scena Teatrului de Stat Reşiţa (1979-1982), a Teatrului Odeon (1982-2005), iar din 2007 este actriţă a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

A avut multe roluri pe scenele teatrale și roluri în filme, dar a fost invitată și în diverse spectacole de divertisment și emisiuni la Radio România. În acelaşi timp, a fost o colaboratoare permanentă a Teatrului Național Radiofonic.

Pentru prestaţia sa ca actriţă, Adriana Trandafir a fost răsplătită cu numeroase premii, dintre care menţionăm: Cea mai bună actriţă, Cel mai bun recital al anului şi Marele Premiu de Interpretare la Festivalul de Teatru Contemporan de la Brăila (1996) – toate pentru rolul Mariei Tănase din „Pasărea Măiastră…”, Premiul UNITER 2004 – Cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru rolul „Mama” din spectacolul „De ce fierbe copilul în mămăligă”. În 2011 a fost desemnată cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film din Cipru pentru rolul din „Europolis”. Preşedinţia României i-a acordat, în 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.

Vă invităm să ascultați în continuare emisiunea închinată prestației sale în roluri comice, realizată în ciclul „Mari actori de comedie”:

De asemenea, vă prezentăm și un ciclu de 5 roluri radiofonice interpretate de îndrăgita actriță, dorindu-vă AUDIȚIE PLĂCUTĂ!!!

Lasă un comentariu