Victor Hugo – Angelo, Tiranul Padovei (1954)

Published by

on

„Angelo, tiranul Padovei” este o piesă scrisă de renumitul poet și dramaturg francez Victor Hugo. Piesa a fost scrisă în 1835 și are loc în Padova, în Italia secolului al XVI-lea. Piesa spune povestea lui Angelo, un guvernator tiranic care guvernează cu o mână de fier, și interacțiunile sale cu oamenii din Padova, inclusiv cei doi îndrăgostiți, Isabella și Claudio.

De-a lungul piesei, Victor Hugo explorează teme de putere, dragoste și dreptate. Angelo reprezintă utilizarea coruptă și abuzivă a puterii, în timp ce Isabella și Claudio simbolizează victimele nevinovate ale unei astfel de tiranie. Piesa subliniază, de asemenea, importanța rezistenței și a puterii oamenilor în fața opresiunii.

Unul dintre cele mai memorabile momente din piesă este confruntarea dintre Angelo și Isabella, unde aceasta din urmă pledează pentru viața fratelui ei, Claudio. Scena este considerată una dintre cele mai mari din toate lucrările lui Victor Hugo și arată capacitatea sa excepțională de a crea un dialog puternic și emoționant.

„Angelo, tiranul Padovei” este considerată o mărturie a priceperii literare a lui Hugo și servește la explorarea puternică a puterii, iubirii și dreptății. Vă invităm să ascultați adaptarea radiofonică a piesei, realizată în anul 1954. Vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ!!!

Lasă un comentariu