Victor Crăciun – Drumul Luminii (1987)

Astăzi se împlinesc 146 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. Marele sculptor s-a născut la 19 februarie 1876, în satul Hobiţa (comuna Peştişani) din judeţul Gorj. A absolvit Şcoala de Arte şi Meserii din Craiova în anul 1898 şi, in 1902, Şcoala Naţională de Arte Frumoase de la Bucureşti. În anul 1907 îşi expune lucrările pentru prima oară la Societe Nationale des Beaux-Arts şi la Salonne d’Automne din Paris, oraş in care se stabileşte, ulterior, şi în care încetează din viaţă la data de 16 Martie 1957.

De la Coloana Fără Sfârşit, Poarta Sărutului, Aleea Scaunelor şi Masa Tăcerii, elemente ale Ansamblului Monumental „Calea Eroilor” de la Tg Jiu şi şi până la atingerea „esenţei zborului” din seria „Măiestrelor” în bronz şi marmură, creaţia sa întruchipează o adevărată viziune despre lume.

Vă invităm să ascultați în continuare cele șase episoade ale dramatizării radiofonice a cărții „Drumul luminii” scrisă de Victor Crăciun, ce este închinată marelui Brâncuși. Vă dorim AUDIȚIE PLĂCUTĂ!!!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s